Aquest passat 11 de setembre de 2013 vaig formar part dels més de 800 fotògrafs encarregats d’inmortalitzar en una Gigafoto la cadena humana de més de 400 quilòmetres de recorregut i que va passar per més de 86 municipis del Principat, dins els actes organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana.

El circuit de la Via Catalana recorre el litoral del Principat i discorre entre El Pertús i Alcanar. Un traçat que ha estat escollit sota diferents criteris:

Tram 261

Tram 261

És la columna vertebral dels Països Catalans seguint l’antiga Via Augusta. Així la gent del País Valencià i la Catalunya Nord, tot i ser dia feiner, podran continuar el recorregut pel seu territori. Les Illes Balears podran realitzar actes en paral·lel de manera simultània.
Les vies emprades són de fàcil accés per a la majoria de la població i presenta un recorregut bàsicament pla i lineal, assequible per a les persones amb mobilitat reduïda.
Arriba al gruix de la població i, especialment, a les zones on hi ha més gent a sumar i a implicar en el procés.
Garantim la mobilitat de vehicles que van a o vénen d’altres punts d’Europa, així no interferim en el seu dia a dia.
Segueix el recorregut d’exemples clars de la manca d’inversió de l’Estat espanyol en infraestructures a Catalunya com la N-340, la N-II i el corredor mediterrani ferroviari.

Podeu veure el reportatge d’alguns moments del dia en el tram 261 al seu pas per Torredembarra i Clarà.

Tram 261 de la Gigafoto